ornament
ornament
ornament
ornament
ornament
ornament

Geschenk van de Yggdrasil

 

 

21 oktober 2018 geven we de workshop 'Geschenk van de Yggdrasil' op Erve Eme, Zutphen.

Aanvang 9.30uur; afronding 18.00uur. 

Erve Eme is een prachtige prehistorische locatie waar we ons gemakkelijk naar een andere tijd en dimensie verplaatsen.

Veel van onze wortels en tradities zijn door de eeuwen heen verloren geraakt. Maar toch... in de wind, in het vuur, in de bomen, in onze dromen en in oude verhalen kunnen we gemakkelijk sleutels vinden om de verloren verbinding te hervinden.

We naderen de tijd van donkerte. Het is mooi om in deze tijd verhalen van licht en duister te vertellen om ons voor te bereiden op de wintertijd. Dat is waar we deze  workshopdag mee openen. Met ceremoniele reiniging, harpspel en een verhaal.

De hele dag zal een mystieke sfeer uitademen. Het wordt een stukje diep beleven, ervaren en plezier hebben. Leren? nee, we hebben genoeg geleerd, te veel... Het is tijd om te herinneren! Dat wij je daar bij mogen helpen. ( Theresia, David en ik) 

De runen zijn het geschenk van de Yggdrasil, de wereldboom. Maar wat zijn de runen en wat is de wereldboom? Het is het leven zelf en het pad dat we gaan. Soms zijn het de runen die de weg wijzen of misschien slechts een herinnering zijn... een bloemetje langs het pad. Het echte geschenk is het leven zelf.

We gaan een eenvoudig labyrint leggen, een triskel, een spiralend labyrint met drie wendingen: Het labyrint van Urd, Verdandi en Skuld, de drie spinsters van onze levensdraden. Zij die verleden, heden en toekomst weven tot het levensweb.

We gaan een dans doen die Mamo Lorenzo mij geleerd heeft. ( De Mamo's zijn de elder brothers, één van de oudste levende spirituele tradities van deze Aarde. ) Het is een dans voor de Spirituele wezens. Als wij dansen dan wisselen we energieen met hen uit. ( Dit onderdeel duurt een 20 minuten hoog uit) 

De oude Vikingen werden vaak in boten begraven... en anders wel boven op heuvels, dicht bij de goden, in graven omringd door stenen in de vorm van een boot. Met deze boot maakten zij hun laatste reis. Wij gaan zo'n sjamanen reis maken naar de wereld van de onstervelijken en de wereld waar dat onstervelijke deeltje van ons huist. Omgeven door runen, beschermd gaan we op pad. Of willen we naar de onderwereld, de wereld van duistere krachten, de wereld van Loki en Angrboda? In de onderwereld leren wij het meest. In het duister kunnen we onze kracht vinden. War staat geschreven dat duister slecht is? Is het niet de nacht waar we rust vinden?

Wanneer we door het labyrint gaan, op reis met de Drakkar, het Vikingschip dan wordt er gezongen. Graag nodig ik jullie uit een paar eenvoudige liederen voor de goden en onze voorouderspirits van de natuur te leren. ( toch weer leren! ;-) 

Een voortreffelijke lunch is voorzien.

De waardeprijs/ bijdrage die wij voor deze volle rijke dag willen vragen is 85,- 

Stuur een mail naar donderelf@gmail.com als je je wilt opgeven of meer wilt weten. David Timmermans en Theresia van der Zee gaan mij helpen er een fantastische dag van te maken. 

Voel je welkom.