ornament
ornament
ornament
ornament
ornament
ornament

Poppentheater

 Dit jaar 2016 zijn we uitgekomen met twee nieuwe poppentheater voorstellingen:

-Koning Drakenvuur en de Zilverenmaanprinses.

Een sprookje waarin koning Drakenvuur de magische vuurfakkels meeneemt naar het binnenste van de Aarde brengt om daar het sprookjesvuur weer te ontsteken. Zodat het vuur zal branden in de harten van alle kinderen, zodat hun droomwensen zullen uitkomen.

 

-Kabouter Zibbedeus zet een boompje op.

Een voorstelling speciaal ontwikkeld op aanvraag van het Hoogheemraadschap. De bedoeling is kinderen op zeer jonge leeftijd op speelse wijze al bewust te maken van het belang van op de juiste manier om gaan met water en het belang van aarde, bomen en planten daarbij.Zo communiceren we met een beeldentaal, laten de bomen spreken. En het is bovenal een leuke voorstelling!

 

Poppenkasteel Donderelf presenteert negen verschillende poppenvoorstellingen. We maken gebruik van de poppenkast, veel theater en interactie met de kinderen. Waardoor de voorstellingen van begin tot eind blijven boeien. 

 

 

Dierendag in het sprookjesbos

Dierendag in het Sprookjesbos

Koningin Pouzeline geeft een groot feest voor alle sprookjesdieren in het sprookjesbos. Kabouter Zibbedeüs en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia zijn al weken druk in de weer met alle voorbereidingen. Pouzeline ligt alleen maar te knorren, te spinnen en te slapen op haar fluwelen kussentje. En heksje Distel is helemaal niet blij als Sjakie Drakie niet is uitgenodigd. Nee, natuurlijk niet. Iedereen is bang voor die vreselijk gevaarlijke, brullende draak. Maar is Sjakie Drakie wel zo'n groot gevaarlijk monster?!?

 Tekening van Kabouter Zibbedeüs

 

Reuzengerommel in Kabouterland

Het is lente-, zomer-, herfst-, of winterfeest in het kabouterland. ( naar gelang het jaargetijde passen de kabouters de voorstelling aan)  Alle kabouters zijn druk in de weer met de voorbereidingen. Dan komt er een brief van de reuzen met een pakketje erbij. Komt de brief wel van de reuzen? Of gooit Heksje-Bah weer roet in het eten?

Kabouterhoofd met bloemen 

 

Kabouter Zibbedeüs van Dibbe Dabbe

(een echte kabouter voorstelling)

Kabouter Zibbedeüs van Dibbe Dabbe en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia leven erg gelukkig en tevreden in het kabouterbos. Op zijn verjaardag ziet kabouter Zibbedeus de tovervogel. Nu mag hij drie wensen doen. Maar hij heeft helemaal geen wensen. Hij heeft alles al dat zijn kleine kabouterhartje begeert. Als hij nu per ongeluk begint te wensen gaat alles mis...

______________________________________________________

Kabouter Zibbedeus danst met vier reuze bloemen in de hand

 

Kabouter Zibbedeüs maakt het bos schoon

Een voorsteling van 30 minuten speciaal gemaakt in het thema schoonmaken/ opzomeren om kinderen bewust te maken dat zij een steentje kunnen bijdragen tot een schone leefomgeving.

Deze voorstellin kan ook 40-50 min. duren indien gewenst

Kabouter staat in het  bos en gooit rommel in mand

 

 

 

 

_______________________________________________________

Sneeuwpopje en de winterfee

Opa woont alleen in het bos. Als de winterfee langs komt en heel de wereld betovert met haar sneeuwvlokjes dan maakt opa een sneeuwpop. De winterfee betovert de sneeuwpop en wekt hem tot leven. Eerst is opa heel blij met zijn vriend. Maar dan wordt opa ziek. Zijn vriend Sneeuwpopje-Sneeuwpop gaat op weg naar het Zilveren Sterrenmeisje om toverappeltjes voor opa te halen. Onderweg komt de sneeuwpop Katinka tegen die weg is gelopen bij het circus. De gemene circusbaas heeft haar spoor gevolgd in de sneeuw. Nu neemt de circusbaas de pratende sneeuwpop mee naar het circus. Zo kan hij veel geld verdienen. Maar opa krijgt geen hulp. Gelukkig komen de kinderen samen met de winterfee te hulp...poppenkast

 

De betoverde elfenprinses

Sprookjeachtige voorstelling in middeleeuwse sfeer. Mirabelladonna van Sterregruis- Distelpluis.

Mirabelladonna de elfenprinses zit opgesloten in de het poppenkasteel. De poppenkastheks heeft haar betovert met een appeltje.Gelukkig komt Philippio, een rondreizend muzikant en verhalenverteller langs. Wat nu als de poppenkastheks ook Philippio een appeltje aan biedt? Zonder de hulp van de kinderen loopt dit vast niet goed af!Een ontwapenende voorstelling met Vlaams doedelzak- en mondharpspel, mooie poppen, een levensgrote trol en als afsluiting een vreugdedansje met de elfenprinses.

 

_______________________________________________________

 

Slaapt-Overdag-Dromer en het Zilveren-Maan-Meisje

Een Indiaans sprookje.

Slaapt-Overdag-Dromer krijgt van het Zilveren-Maan-Meisje vier wensstokjes. Hij helpt zijn vader, zijn zus en alle dieren in het bos. Hun wensen gaan in vervulling. Maar wat nu als Coyote het laatste stokje steelt. Nu gaat Slaapt-Overdag-Dromer's liefste wens niet in vervulling. Zijn liefste wens is te trouwen met... Dat kan je vast wel raden...

____________________________________________________

Tovenaar en elfenclowntje kijken in glazen bol

Kabouterklaas en de Elfenpieten

(Sinterklaasvoorstelling)

Kabouterklaas krijgt een brief van Sinterklaas met een pakketje pepernoten erbij. Als de Elfenpieten van de pepernoten eten kunnen ze alleen nog maar huilen. Heksje Bah heeft de lachjes gestolen. De kinderen helpen de lachjes terug te halen.

Een sprookjesachtige voorstelling waarbij de tovenaar Abraxis en Zonnelientje het elfenclowntje meedoen. Philippio is verhalenverteller, postbode en schoenpoetser in het sprookjesland. Vandaag brengt hij de post rond. Ook bij deze voorstelling spelen we voor en achter de kast. Er is veel afwiiseling en interactie met het publiek.

 

Twee elfenpietjes bij poppenkasteel

Kindje wijst de magische roos aan_______________________________________________________

 

Kindervoorstellingen

We bieden een uitgebreid repertoire aan kindervoorstellingen. Poppentheater voor de kleuters en verteltheater voor vanaf 6 jaar.

Enkele van onze verhalen zijn ook geschikt voor kleuters. Onze kindervoorstellingen hebben een warme sprookjessfeer. Spanning, humor, ontroering en authenticiteit zijn onze kwaliteiten. We maken gebruik van maskers, poppenspel, historische kledij en muziek.